Partners

De verkiezing van de Vogel van het Jaar wordt georganiseerd door Vogelbescherming Vlaanderen in samenwerking met Vivara natuurbeschermingsproducten en Kosmos Natuur.


 

Vivara Natuurbeschermingsproducten

Vivara natuurbeschermingsproducten is gespecialiseerd in het ontwikkelen van natuurbeschermingsproducten, zoals vogelvoer, voederhuisjes en nestkasten. Onze producten zijn uitvoerig door ornithologen en biologen getest en onderzocht. Al onze natuurbeschermingsproducten zijn van hoge kwaliteit. Door nauw samen te werken met de verschillende natuurbeschermingsorganisaties, zoals Vogelbescherming Vlaanderen proberen we het leefmilieu van plant en dier te verbeteren. Bij de aanschaf van een product van Vivara koopt u niet alleen kwaliteit, u helpt ook de natuurbeschermingsorganisaties en u vergroot uw eigen kijkplezier.

Laat u verrassen door de originele producten en handige tips waarmee u de natuur in een handomdraai bij u thuis brengt!

http://nl.vivara.be/

 

Vogelbescherming Vlaanderen

Vogelbescherming Vlaanderen is een vereniging zonder winstgevend doel die zich inzet voor alle in het wild levende vogels en andere dieren. Ze werd op 28 juni 2002 opgericht te Antwerpen en is door de Vlaamse overheid erkend als Gewestelijke Thematische Natuurvereniging. Vooral vogels geven als geen andere diergroep de toestand van natuur en milieu aan. Gaat het slecht met een vogelsoort, dan is dat een signaal dat er iets mis is met haar leefomgeving. Vaak heeft het beschermen van vogels een positief effect op natuur en landschap.

http://www.vogelbescherming.be/

 

Kosmos Natuur

Kosmos Natuur biedt een breed scala aan titels op het gebied van natuur en milieu, paardensport, populaire sterrenkunde, klimaat en allerlei andere onderwerpen die relatie hebben met natuur. Samen met VOGELBESCHERMING Vlaanderen wil Kosmos het betere vogelboek een extra impuls geven. Op de meeste vogelboektitels van Kosmos vindt u dan ook het logo van de Vogelbescherming terug. Naast diverse bestaande titels worden ook gezamenlijke nieuwe boeken uitgebracht.

http://www.tirionuitgevers.nl